EVEN VOORSTELLEN

Wie ben ik?


Animotion Dierfysiotherapie staat voor “animals in motion”, datgene wat een dierenfysiotherapeut met zijn behandelingen wil bereiken, dieren comfortabel in beweging houden. Mijn naam is Esther Maagdenberg, dierenfysiotherapeut. In 2013 ben ik begonnen aan de opleiding tot humaan fysiotherapeut, wetende dat ik heel graag de omschakeling naar dieren zou willen maken als dat mogelijk zou zijn. Van jongs af aan heb ik namelijk een grote passie gehad voor dieren, maar de fysiotherapie interesseerde mij ontzettend. Na het volgen van de opleiding voor humane fysiotherapie ben ik begonnen aan de post HBO opleiding tot dierenfysiotherapeut. In 2020 heb ik de opleiding met succes afgerond en ben ik mijn eigen praktijk gestart, waar ik met ontzettend veel passie en plezier dieren en eigenaar help met comfortabel bewegen.


Dierfysiotherapie


Je mag jezelf niet zomaar dierenfysiotherapeut noemen. Allereerst dien je een vierjarige HBO opleiding tot humane fysiotherapeut af te ronden, gevolgd door de specialistische tweejarige opleiding tot dierenfysiotherapeut. Dit is een beschermd beroep, opgenomen in het diergeneeskunderegister. Het is een paraveterinair beroep en dus geen alternatieve geneeswijze.

Als dierenfysiotherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVFD, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Om lid te zijn van deze vereniging dient de dierenfysiotherapeut zijn kennis ‘up to date’ te houden en voldoende cursussen en opleidingen te volgen.

Een dierenfysiotherapeut werkt nauw samen met onder andere dierenartsen, gedragstherapeuten, trainers/instructeurs, de hoefsmid of tandarts etc. Ieder heeft zijn eigen vakgebied en samen zorgen we voor een gezond en blij dier.

Wilt u graag een afspraak maken of heeft u een vraag?
Neemt u dan gerust contact met mij op.
CONTACT